5 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Laminaat in de badkamer

20-okt.-2017 16:39:02

Op zoek naar geschikt laminaat voor in de badkamer waarmee u zonder zorgen kunt douchen of in bad kunt gaan? Maar ook voor in de woonkamer kan een waterbestendige vloer ideaal zijn als er water wordt geknoeid bij het dweilen (of door uw kinderen). Lees meer over de ideale vloeren!

 

Laminaat in de badkamer

 

Lees meer

Heeft de vloer van uw (nieuwe) huis een flinke opknapper nodig en vraagt u zich af: ‘’Kun je laminaat op laminaat leggen?’’ Opnieuw de stijl van uw huis tot zijn recht laten komen, of bij een nieuw huis toch liever uw eigen smaak qua vloer doorvoeren. Als u zelf al een (laminaat)vloer heeft liggen of als de vorige eigenaars een (oubollige) vloer hebben gelegd dan kunt u in principe zonder problemen laminaat over laminaat leggen. Dit kan zonder de oude vloer te verwijderen, mits deze aan een aantal voorwoorden voldoet.

 

Laminaat over laminaat leggen

Lees meer

Wilt u een trap gaan renoveren met laminaat overzettreden? Met behulp van onderstaande stappenplan heeft u het laminaat binnen no time op uw trap geplaatst! Laminaat overzettreden zorgen doorgaans voor een trendy look in uw huis met bijkomend voordeel dat u de traprenovatie in zijn geheel zelf, snel en gemakkelijk kunt uitvoeren.

 

Trap renoveren - Laminaat overzettreden

Lees meer

Houten vloeren bestaan uit planken die in elkaar grijpen of uit, als u geluk heeft in dit geval, met stomp aan elkaar gelegde planken. U kunt waarschijnlijk begrijpen waarom we erbij vermelden ‘’als u geluk heeft’’. Het scheelt namelijk aanzienlijk in de uitvoering als uw houten vloer alleen uit stompen kanten bestaat, is dit niet het geval dan wordt het klusje iets tijdrovender. Maar als u het eenmaal onder de knie heeft dan kunt u, afhankelijk van de oppervlakte, binnen één dag klaar zijn met uw houten vloer eruit halen en dat ook nog eens zonder beschadigingen. Overigens is het ook afhankelijk van de situatie: wilt u een oude vloer in zijn geheel verwijderen en wordt deze daarna weggegooid of wilt u een houten vloer meenemen, omdat u bijvoorbeeld gaat verhuizen. In het eerste geval kan met een zaag, koevoet en een beetje geweld elke vloer binnen één dag verwijderd zijn. Maar als u de vloer zonder beschadigingen wilt verwijderen of slechts een gedeelte wilt repareren, dan wordt het een ander verhaal. De eerste plank van uw houten vloer eruit halen is altijd het moeilijkste, vandaar onderstaande tips.

 

Houten vloer eruit halen

Lees meer

Hoe bevestig je laminaat op de muur?

22-aug.-2017 17:46:17

Laminaat leggen hoeft in principe geen moeilijke klus te zijn, vooral niet als u zelf vrij handig bent in klussen. Het enige dat er in dit geval bij komt kijken is dat het verticaal in plaats van horizontaal wordt gelegd. Qua design kunt u alle kanten op: maak gebruik van verschillende kleuren op de muur zelf of een andere kleur in vergelijking met de vloer die u heeft liggen. Maar wat in sommige gevallen het totaalplaatje nog leuker en mooier maakt is om juist hetzelfde laminaat dat op de vloer ligt door te laten lopen op de muur.

 

Laminaat op de vloer

 

Lees meer

5 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren